Școala duminicală cu tema de discuție „Postul terapeutic”

Școala duminicală cu tema de discuție „Postul terapeutic”
28.08.2020

În duminica 11 după Cincizecime, în data de 23 August, cu binecuvântarea preotului paroh Severian Gheras, s-a desfășurat Școala duminicală pentru maturi cu tema de discuție „Postul terapeutic”.

În cadrul lecției a fost prezentat conceptul postului negru cu apă și efectele lui terapeutice, cât și duhovnicești.

Au fost prezentate participanților  2 cărți: „Jurnalul unui post terapeutic de 40 de zile cu apă”, scrisă de tânărul ieșean Cezar Elisei și „Postul negru. O nouă terapie” de francezul Thierry de Lestrade.

Prima carte descrie trăirile autorului pe parcursul celor 40 de zile de post doar cu apă, vizita la sanatoriul din Goriacinsk, Buriatia, care are o secție specializată în post cu apă (științific numit „înfometare”), ieșirea din post, realimentarea după post. Jurnalul este foarte bine îmbinat cu sfaturi duhovnicești, pilde din Scriptură și ale Sfinților Părinți.

A doua carte începe cu primele descoperiri ale efectelor terapeutice ale nemâncării din secolul  XIX, apoi descriind în detaliu cercetările științifice efectuate în diverse țări, bolile tratate prin post negru, cât și numeroase cazuri concrete de vindecări nesperate și neașteptate.

Iată câteva boli care pot fi tratate prin post negru, cu apă: obezitate, probleme cardiace severe, astm, tromboflebită, colecistită, dermatită atopică, nefrită cronică, hipertensiune, angină pectorală, scleroză venoasă, zgomot permanent în cap, poliartrită reumatoidă, schizofrenie, psihoză, epilepsie, encefalita, depresii, tulburări endocrine și multe alte boli psihice.

Ultimul capitol este dedicat cercetărilor efectelor postului negru asupra cancerului. Au fost demonstrate efectele pozitive, chiar neașteptate, ma iîntâi pe animale, iar ulterior și la oameni.

Dacă v-a intrigat ideea unui post therapeutic, vă recomandăm cu drag să citiți aceste cărți.

„Jurnalul unui post terapeutic de 40 de zile cu apă”, îl găsiți la pangarul bisericii de jos, iar „Postul negru. O nouă terapie” o găsiți pe Elefant.md.

Iar dacă v-ați decis să urmați un astfel de post, nu uitați să vă consultați mai întâi cu medicul și cu duhovnicul dvs.

Pentru o mai bună informare, va recomandăm filmul „Наука голодания” (Science of fasting) creat de  Thierry de Lestrade și grupul Prietenii postului therapeutic, administrat de Cezar Elisei.

Post ușor și cu spor!

 

Sergiu Musteață, dascăl